Το Βιβλίο μου

Το βιβλίο Συναντώντας τον θάνατο… Εισαγωγή στη ζωή είναι ένα βιβλίο για τη ζωή. Ένα βιβλίο το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να ζήσει τη ζωή του, αυθεντικά, έντονα, άφοβα! Πως θα μπορούσε κανείς να πραγματώσει όλες τις δυνατότητες του, όλη την βούληση του εάν δεν άγγιζε το θέμα του θανάτου, αν δεν φιλοσοφούσε πάνω στο θέμα του θανάτου, την μόνη σίγουρη κατάσταση που συμβαίνει, αργά η γρήγορα σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς?

 

«Μέσα στην Πανωλεθρία έχε τον νου σου στην παράπλευρη ευκαιρία. Τώρα είναι που η ψυχή θα εκτονωθεί αυτούσια. ΄Ασε την πανωλεθρία να κάνει ο,τι είναι να κάνει. Εσύ..τον νου σου, στην παράπλευρη ευκαιρία»

-Κίκας

 

Πώς είναι πράγµατι να µπορείς να ταξιδέψεις στον κόσµο των αισθήσεων, συναισθηµάτων, συγκρούσεων, στην πραγµατικότητα του ατόµου που βρίσκεται δίπλα σου; Αυτό το άτοµο που κάθεται στην παλιά υφασµάτινη καρέκλα και κρατά το ποτήρι µε το κρασί, µπορεί να είναι ένας τελείως άγνωστος άλλα µπορεί να είναι και κάποιο πολύ κοντινό πρόσωπο· κάποιος γιος ή κόρη, κάποιος σύζυγος, σύντροφος, φίλος, συνάδελφος, γονιός, πατέρας ή µάνα. Μη φοβάσαι, κάνε αυτό το βήµα και άρχισε το ταξίδι, το ταξίδι αυτό της ψυχής!

Τα βιώµατα µου µε τους καρκινοπαθείς ασθενείς µου συναντούν σκέψεις δικές µου που εµφανίζονται οποιαδήποτε στιγµή της µέρας, αλλά και εµπειρίες και αναµνήσεις της παιδικής µου ηλικίας, καθώς και αιώνια αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήµατα που απασχόλησαν µεγάλους φιλοσόφους, αλλά συνάµα συναντούν και τις αισθήσεις, τον κόσµο των αισθήσεων του τώρα· και όλα αυτά µαζί, δηµιουργούν συναισθήµατα, κάθε είδους και κάθε έντασης συναισθήµατα!

Όλα αυτά µαζί, σµίγονται και γίνονται ένα κράµα, ένα συνονθύλευµα πραγµάτων µέσα από το οποίο όµως αναδύονται αληθινά µαθήµατα ζωής. Ναι, η καρδιά των όσων γράφω, το πιο βαθύ νόηµα αυτών, είναι φιλοσοφία ζωής που θα µπορούσε να βοηθήσει τον κάθε ένα από εµάς να ζήσει καλύτερα. Τα όσα γράφω θα µπορούσαν να βοηθήσουν τον κάθε άνθρωπο να µεταπηδήσει από το «υπάρχω» στο «ζω».

 

Αγορά Βιβλίου